Contact Us (403) 230-1014 info@decca-design.com
Project

Interior Design Challenge For a Calgary Commercial Services Provider

The Challenge:

After establishing the office in a small older home just outside of the downtown core the idea of relocating was one part exciting one part scary.

The project had been years in establishing the new mixed use structure and the idea that the move might now be a possibility started the clock. The timeline was a quick turnaround as the area was already in the built out stage. Layouts would need to keep up with the framing and rough-ins already taking place. The second floor would need to occupy 17 offices and a common area with kitchen and conference facilities. The heritage of the existing office and the wood detailing would be a hard detail to reproduce but everyone was on board to move the project forward, be decisive and make this relocation happen.

 

Gallery of this interior design project.

Interior Design Services

W

Interior Design & Planning

W

Project Administration

W

Interior Furniture and Furnishings

The Design Solution:

The Solution:

Assessing the needs was the first order of business. Many meetings including site walk-throughs were planned to help envision the space and modify as the site conditions dictated. While the office was productive in their existing tight quarters it was an opportunity to re-evaluate the work flow and what improvements would a larger space bring to the team. Accessibility would be a factor in the new space and furniture solutions were the answer. A total of 17 offices, 4 meeting rooms and the common space was established within the floor plate. The central hub contains the common reception, kitchen, large flex space for conference abilities or lunch space and a connection to both ends of the floor. Work zones were placed throughout the offices and work stations to house common printers, surfaces for document assembly and areas for collaborative interactions. File islands captured the necessary paperwork for easy access to all individuals. Small meeting rooms for document review and signing were located just off the reception. The aesthetics of the space were enhanced with the use of wood throughout. Doors and cabinets emulated the original oak finishes from the previous location and a color palette was complimentary to the heritage features and transitional attributes of a new office.

Let’s Work Together